Vaatlaser

Er bestaan verschillende huidafwijkingen waarbij cosmetisch storende bloedvaatjes zichtbaar zijn. Voorbeelden hiervan zijn couperose, spider naevus en rosacea. 

Couperose kenmerkt zich door heel veel kleine gesprongen bloedvaatjes. De vaatjes zijn meestal rood of blauw van kleur en bevinden zich op de wangen, neus, kin en soms in de hals of decolleté. De bloedvaatjes hebben geen functie en kunnen veilig worden behandeld. De vaatjes kunnen een branderig gevoel veroorzaken of jeuken. Ze ontstaan door verschillende oorzaken, zoals erfelijkheid, huidtype en roken en kunnen verergeren door onder andere overmatige zonblootstelling en temperatuurverschillen.

Een spider naevus komt vaak voor in het gelaat en kenmerkt zich door een centrale rode verhevenheid waar vanuit een aantal fijne bloedvaatjes vertakken. Wanneer er druk wordt gegeven op de desbetreffende plek, kan het bloed uit het vaatje worden geduwd. De vaatjes worden meteen weer gevuld wanneer de druk van de huid wordt gehaald.

Rosacea geeft vaak klachten als een rode huid, blozen, puistjes en uitgezetten vaatjes in het gelaat. De klachten nemen toe bij zonlicht, warmte, na het drinken van alcohol en sommige medicijnen.

ELVii532 Diodelaser
De ELVii532 diodelaser kan oppervlakkige storende vaatjes (zoals bij rosacea, couperose of een spider naevi) zeer effectief en nauwkeurig behandelen. Het licht van de laser wordt in het bloed van de oppervlakkige vaatjes omgezet in warmte. Het bloed stolt en het lichaam ruimt dit op. De vaatjes zullen hierdoor verdwijnen. 
Ontwerp zonder titel-5

Voor de behandeling
De huid wordt voor de behandeling gereinigd. Vervolgens mag u een beschermende bril opzetten om de ogen te beschermen tegen de laserstralen.

Tijdens de behandeling
De behandeling kunt u ervaren als hele kleine speldenprikjes op de huid, het is niet pijnlijk.

Na de behandeling
Na de behandeling kan de huid wat roder van kleur zijn en kan deze warm aanvoelen. Het is belangrijk om de huid goed te beschermen tegen de zon. 

Aantal behandelingen
Met één behandeling ziet u vaak al mooi resultaat en zijn de meeste vaatjes verdwenen. Gemiddeld zijn er 1-3 behandelingen nodig.

Vasculair

 

Afspraak maken voor een gratis intake?

 

Schuiven naar boven