Vaatafwijkingen

Er bestaan verschillende huidafwijkingen waarbij cosmetisch storende bloedvaatjes zichtbaar zijn. Voorbeelden hiervan zijn couperose, spider naevus en rosacea. 

Couperose kenmerkt zich door heel veel kleine gesprongen bloedvaatjes. De vaatjes zijn meestal rood of blauw van kleur en bevinden zich op de wangen, neus, kin en soms in de hals of decolleté. De bloedvaatjes hebben geen functie en kunnen veilig worden behandeld. De vaatjes kunnen een branderig gevoel veroorzaken of jeuken. Ze ontstaan door verschillende oorzaken, zoals erfelijkheid, huidtype en roken en kunnen verergeren door onder andere overmatige zonblootstelling en temperatuurverschillen.

Een spider naevus komt vaak voor in het gelaat en kenmerkt zich door een centrale rode verhevenheid waar vanuit een aantal fijne bloedvaatjes vertakken. Wanneer er druk wordt gegeven op de desbetreffende plek, kan het bloed uit het vaatje worden geduwd. De vaatjes worden meteen weer gevuld wanneer de druk van de huid wordt gehaald.

Rosacea geeft vaak klachten als een rode huid, blozen, puistjes en uitgezetten vaatjes in het gelaat. De klachten nemen toe bij zonlicht, warmte, na het drinken van alcohol en sommige medicijnen.

roodheid gezicht

Bovenstaande aandoeningen kunnen behandeld worden met verschillende therapieën:

– Lasertherapie met de vaatlaser
Camouflagetherapie voor camouflage van de symptomen met de producten van Oxygenetix of DermaColor

Afspraak maken voor een gratis intake?

Bel / Whatsapp naar 06 36 43 39 21
Of email naar info@huidpraktijkarnhem.nl
 

Schuiven naar boven