Therapeutisch Elastische Kousen

Bij Huidpraktijk Arnhem worden door de huidtherapeut therapeutische elastische kousen aangemeten (ook wel compressiekousen of steunkousen genoemd). Therapeutische elastische kousen worden gedragen bij klachten als (lymf)oedeem of chronisch veneuze insufficiëntie (een slecht werkend bloedvatsysteem). Hierbij is vaak sprake van een onrustig, pijnlijk gevoel in de benen of de enkels. Vaak zijn deze gebieden opgezet aan het eind van de dag. 

Ook bij zwangerschap kunnen de benen opzwellen en ontstaan sneller spataderen. Hierbij kan het dragen van speciaal aangemeten elastische kousen (eventueel in de vorm van een panty) het vaatstelsel ondersteunen. 

De therapeutische elastische kous geeft tegendruk. Hierdoor zorgt deze voor een verbeterde doorbloeding. Daarnaast zorgt een kous ervoor dat na een eventuele behandeling met manuele lymfedrainage het vocht niet terugvloeit naar het reeds behandelde gebied.

kousen arnhem

Vergoeding
In veel gevallen kan zowel het aanmeten als de therapeutische elastische kousen zelf worden vergoed door uw zorgverzekeraar. 

Afspraak maken voor een gratis intake?

Bel / Whatsapp naar 06 36 43 39 21
Of email naar info@huidpraktijkarnhem.nl
 

Schuiven naar boven