Rosacea

Rosacea is een chronische aandoening van de huid die zich kenmerkt door opvlammingen. De symptomen zijn roodheid van meestal de wangen, neus, kin en het voorhoofd en kleine uitgezette bloedvaatjes (couperose). Ook kunnen er bultjes en puistjes aanwezig zijn. De klachten ontstaan voornamelijk na het 30elevensjaar en de aandoening komt met name bij vrouwen voor. Mensen met een licht huidtype en lichte oogkleur hebben een grotere kans op rosacea te ontwikkelen. De klachten kunnen heel vervelend zijn.
Bepaalde factoren kunnen de symptomen verergeren, bijvoorbeeld zonlicht, pittig eten, alcohol, sommige huidverzorgingsproducten en een sauna bezoek.

Rosacea is doorgaans onder controle te krijgen, maar zelden echt te genezen. Van belang is dat de huid  gekalmeerd wordt en de weerstand wordt verbeterd. Hierbij kunnen gerichte thuisproducten ingezet worden. In sommige gevallen kan de Hibiscus Flower Mandelic Peel, een milde peeling, toegepast worden. Deze peeling vermindert roodheid en irritatie, verbetert de huidbarrière en stimuleert de vernieuwing van huidcellen. Indien er puistjes of ontstekingen aanwezig zijn kan de huidtherapeut deze uiterst voorzichtig verwijderen. Eventueel kan camouflagetherapie een uitkomst zijn om roodheid in het gezicht te camoufleren.

Vaatjes
Uitgezette vaatjes in het gezicht kunnen effectief en nauwkeurig behandeld worden met de vaatlaser. Hierdoor neemt de roodheid in het gezicht af. Na één behandeling is vaak al een mooi verschil waar te nemen. 

rosacea behandeling

Zie voor meer informatie:

Vaatlaser
Acnetherapie
Peelings
Productadvies
Camouflagetherapie

Vergoeding
Het behandelen van rosacea kan soms door zorgverzekeraars vergoed worden uit de aanvullende verzekering. In de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering kunt u lezen of u recht hebt op vergoeding van de behandeling(en). U heeft voor de behandeling door de huidtherapeut geen verwijzing van een huisarts of medisch specialist nodig, tenzij uw zorgverzekeraar daar om vraagt.

 

Afspraak maken voor een gratis intake?

 

Schuiven naar boven