Overmatige haargroei

De mate van haargroei is bij iedereen verschillend. Dit hangt samen met leeftijd, afkomst, genetische factoren, hormonen en medicatie. Er is sprake van overbeharing als er te veel en te dikke haren groeien op plekken waar dit normaal gesproken niet zo is. Er bestaan twee vormen van overbeharing, hypertrichose en hirsutisme. 

Hypertrichose is overmatige haargroei op plaatsen waar normaal gesproken al haargroei is. Hypertrichose komt zowel bij mannen als bij vrouwen voor en ontstaat in de puberteit. Er kunnen bijvoorbeeld fijne haren ontstaan in het gezicht, bij de slapen of tussen de wenkbrauwen. 

Hirsutisme is een vorm van overbeharing waarbij vrouwen haar krijgen op plaatsen waar meestal alleen mannen haren ontwikkelen. In plaats van donshaar kan er veel en donker haar voorkomen op plekken zoals de bovenlip, wangen, kin en hals en de buik. 

Laserontharing
Laserontharing is een effectieve behandeling voor het definitief verwijderen van ongewenste haargroei. Tijdens de behandeling met de Diode ontharingslaser wordt de huid zeer kort blootgesteld aan een lichtbundel met een bepaalde golflengte (808 nanometer). Gepigmenteerde haren absorberen het laserlicht en zetten dit om in warmte. De warmte zorgt voor vernietiging van het haarzakje. Witte, grijze, rossige en licht blonde haren kunnen niet behandeld worden met laserontharing.

Vergoeding
Als u aanvullend verzekerd bent kan behandeling met behulp van laserontharing in het gezicht voor vrouwen, afhankelijk van uw verzekeringspakket, geheel of gedeeltelijk worden vergoed. Vraag uw zorgverzekeraar naar de polisvoorwaarden.

 

Afspraak maken voor een gratis intake?

 

Schuiven naar boven