Elektrisch ontharen

De mate van haargroei is bij iedereen verschillend. Dit hangt samen met leeftijd, afkomst, genetische factoren, hormonen en medicatie. Er is sprake van overbeharing als er te veel en te dikke haren groeien op plekken waar dit normaal gesproken niet zo is. Er bestaan twee vormen van overbeharing, hypertrichose en hirsutisme. 

Hypertrichose is overmatige haargroei op plaatsen waar normaal gesproken al haargroei is. Hypertrichose komt zowel bij mannen als bij vrouwen voor en ontstaat in de puberteit. Er kunnen bijvoorbeeld fijne haren ontstaan in het gezicht, bij de slapen of tussen de wenkbrauwen. 

Hirsutisme is een vorm van overbeharing waarbij vrouwen haar krijgen op plaatsen waar meestal alleen mannen haren ontwikkelen. In plaats van donshaar kan er veel en donker haar voorkomen op plekken zoals de bovenlip, wangen, kin en hals en de buik. 

Elektrisch ontharen
Bij elektrisch ontharen wordt iedere haar apart behandeld. Een minuscuul naaldje gaat het haarzakje in waarna er stroom wordt gegeven en het haarzakje wordt beschadigd. Er komen dunnere en zwakkere haren terug die opnieuw behandeld moeten worden. Door herhaling van de behandeling zullen de haarzakjes zich steeds moeilijker herstellen en uiteindelijk volledig vernietigd worden. Elektrische epilatie is geschikt voor kleine oppervlaktes, zoals haar in het gezicht. 

De behandelperiode varieert van enkele maanden tot enkele jaren, afhankelijk van de grootte van het gebied. Onderhoudsbehandelingen kunnen soms enkele keren per jaar nodig zijn. 

Enkele weken voor de behandeling moet gestopt worden met harsen, epileren of een andere vorm van ontharing. Het knippen of scheren van de haren is wel toegestaan, mits de haartjes tijdens de behandeling lang genoeg zijn om met een pincet te pakken. Smeer de huid regelmatig in met zonbescherming met minimaal factor 30. 

definitieve ontharing arnhem

Vergoeding
Elektrisch ontharen wordt door zorgverzekeraars vergoed uit de aanvullende verzekering. In de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering kunt u lezen of u recht hebt op vergoeding van de behandeling(en). U heeft voor de behandeling door de huidtherapeut geen verwijzing van een huisarts of medisch specialist nodig, tenzij uw zorgverzekeraar daar om vraagt.

 

Afspraak maken voor een gratis intake?

 

Schuiven naar boven