Coagulatietherapie

Bij Huidpraktijk Arnhem kunnen goedaardige huidafwijkingen (bijvoorbeeld fibroompjes) en vaatafwijkingen zoals couperose, spider naevus en rosacea behandeld door de huidtherapeut met coagulatietherapie. Met een heel dun naaldje worden de verwijde vaatjes verhit, waardoor de vaatwanden verkleven en de vaatjes niet meer functioneren. Deze behandelde vaatjes worden door het lichaam opgeruimd en zullen ze niet meer zichtbaar zijn. 

Een alternatieve behandeling voor bovenstaande indicaties is lasertherapie met de vaatlaser of pigmentlaser bij pigmentvlekjes. 

Coagulatietherapie vaatje Arnhem

Na de behandeling ontstaat er roodheid in het behandelde gebied en er kunnen korstjes ontstaan. Het is heel belangrijk om van deze korstjes af te blijven, zodat de huid rustig kan herstellen en er nieuwe huid aangemaakt kan worden. De korstjes zullen uiteindelijk van de huid afvallen. 

Vermijd zonlicht gedurende minimaal 2 weken na de behandeling en smeer de huid regelmatig in met zonbescherming van minimaal factor 30. Roken vertraagd de wondgenezing dus dit wordt afgeraden.

 

Afspraak maken voor een gratis intake?

Bel / Whatsapp naar 06 36 43 39 21
Of email naar info@huidpraktijkarnhem.nl
 

Schuiven naar boven