Peelings

Met behulp van de peelings van Toskani kan de huid vernieuwen en wordt de laag met dode of beschadigde huidcellen verwijderd, waardoor de nieuwe gezonde huid weer zichtbaar wordt. Peelings zijn zeer effectief bij acneklachten, acnelittekens, fijne lijntjes, pigmentvlekken en algehele opfrissing van de huid.  

Een peeling is een vloeistof die bestaat uit één of meerdere zuren, zoals glycolzuur, salicylzuur, melkzuur, amandelzuur of TCA. Peelings verweken dode huidcellen waardoor deze afschilferen en nieuwe gezonde huidcellen worden aangemaakt. De peelings van Toskani kunnen toegepast worden in het gezicht en op lichaamsdeleen zoals op de rug/decollete.

Er zijn verschillende peelings die ook in de zomerperiode veilig toegepast kunnen worden. 

Peelings kunnen onder andere worden ingezet bij:

  • Acne
  • Littekens/pigmentatie na acne 
  • Rosacea
  • Anti-aging (fijne lijntjes, grove poriën, grove huidstructuur, pigmentvlekjes)
  • Opfrissing van de huid

Voorbereiding op een peeling
Om het beste resultaat te behalen is het van belang de huid goed voor te bereiden met huidverzorgingsproducten voor thuis, die vaak een mildere concentratie werkzame stoffen bevatten dan de peelings. Daarnaast kunt u meer resultaat uit de behandelingen halen als u het gebruik van deze producten na de behandeling voortzet. Soms is het noodzakelijk een pigment remmende crème te gebruiken. Deze producten zijn bij Huidpraktijk Arnhem te verkrijgen. De huidtherapeut kan u hierbij adviseren. 

Tijdens de behandeling
Voor de peeling wordt de huid gereinigd en ontvet. Hierdoor kan de peeling goed opgenomen worden door de huid. Vervolgens wordt de peeling aangebracht. De huid kan wat gaan prikkelen en warmer aanvoelen. Zodra de peeling wordt verwijderd of is uitgewerkt neemt dit gevoel weer af.

Na de behandeling
Na de behandeling is de huid roder van kleur en kan deze branderig aanvoelen. Dit gevoel trekt vaak met enkele uren weer weg. Indien gewenst kan de huid gecamoufleerd worden met Lycogel waardoor de roodheid niet tot nauwelijks meer zichtbaar is. Afhankelijk van de intensiteit van de peeling kan de huid gaan schilferen, dit is een teken dat de huid vernieuwd en dode huidcellen de huid verlaten. Gedurende de behandelperiode moet de zonnebank vermeden worden en moet de huid beschermd worden met minimaal SPF 30.

Aantal behandelingen
Hoe veel behandelingen u nodig heeft hangt af van de huidklacht. Aan te bevelen is de peelings in kuurverband te ondergaan. Gemiddeld worden 3-6 peeling aangeraden elke 2-4 weken.  

Vergoeding
De behandeling kan geheel of gedeeltelijk vergoed worden bij acne of acne littekens in het gezicht vanuit de aanvullende verzekering. Neem contact op met uw zorgverzekeraar voor de voorwaarden.

Tarieven
Zie onderstaand de tarieven behorende bij peeling behandelingen. Hierbij zijn ook pakketprijzen mogelijk. 

Intakegesprek (incl Huidanalyse met Observ520 X) Gratis 
Milde Dermaquest peeling€ 67,50
Toskani intensiteit 1 & 2€ 67,50
Toskani intensiteit 3€ 75,00
Toskani intensiteit 4€ 90,00
Toskani TCA 15% & 30%€ 110,00
Pakket*: 5 peeling behandelingen intensiteit 1 t/m 4€ 360,00

Pakket*: 5 peeling behandelingen intensiteit 1 t/m 4

Inclusief Toskani Peel booster, Toskani Recovery gel, Toskani spf 50

€ 445,00

*Pakketten dienen tijdens de eerste behandeling in één betaling te worden voldaan.  

Toskani Spot Out behandeling (incl twee thuisproducten)€ 299,00
Voorbereidende peeling€ 67,50

 

Afspraak maken voor een gratis intake?

 

Schuiven naar boven