Acnetherapie

Bij acne is er vaak sprake van pustels (puistjes met een witte kop), papels (ontstekingen) en/of comedonen (mee-eters).  De (mate van de) klachten bepalen welke behandelingen het meest geschikt zijn. Vaak is een combinatie van verschillende huidtherapeutische behandelingen het meest effectief. In alle gevallen is het belangrijk juiste thuisverzorging voor uw huid toe te passen. De huidtherapeut kan u hierover adviezen en informatie geven.

Acnetherapie huidtherapeut arnhem

Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende acnebehandelingen bij Huidpraktijk Arnhem. 

Dieptereiniging
De huidtherapeut reinigt de huid met reinigingsproducten en verwijdert de onzuiverheden. Ook krijgt u adviezen mee met betrekking tot de juiste verzorging van de huid. 

Peelings
Daarnaast kunnen 
peelings toegepast worden, zoals een Pumpkin peeling, Jessner peeling of een TCA peeling.. Bij Huidpraktijk Arnhem wordt gewerkt met de verschillende peelings van Dermaquest, aangepast op de klacht en het huidtype. 

Voor peelingkuur
Na 4 keer Pumpkin Resurfacer

Camouflagetherapie
Om acne te camoufleren is het niet verstandig om make-up te gebruiken. Foundation die echter wel verzorging biedt aan een huid met onzuiverheden of acne, is de Oxygenetix Acne Control Foundation met 2% salicylzuur. De foundations van Oxygenetix zijn verkrijgbaar bij Huidpraktijk Arnhem. Bij verschillende medische indicaties kunnen de producten vergoed worden door de zorgverzekeraar uit het aanvullende pakket.

Acne littekens
Indien er rode of donkere vlekjes zijn ontstaan, of diepere littekens na het doormaken van acne, kunnen deze door de huidtherapeut aangepakt worden door middel van peelings en/of 
met behulp van microneedling met behulp van de officiële Dermapen 4™

Vergoeding
Het behandelen van acne- of acne littekens wordt door zorgverzekeraars vergoed uit de aanvullende verzekering. In de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering kunt u lezen of u recht heeft op vergoeding van de behandeling(en) en/of camouflageproducten zoals Oxygenetix. U heeft voor de behandeling door de huidtherapeut geen verwijzing van een huisarts of medisch specialist nodig, tenzij uw zorgverzekeraar daar om vraagt.

Afspraak maken voor een gratis intake?

Bel / Whatsapp naar 06 36 43 39 21
Of email naar info@huidpraktijkarnhem.nl
 

Schuiven naar boven